AMSTERDAM - Op verschillende plaatsen in Nederland is het treinverkeer maandag ernstig ontregeld door storingen.

Als gevolg van een grote sein- en wisselstoring bij station Weesp ligt het treinverkeer rond Amsterdam deels stil of is ernstig ontregeld.

Vooral het treinverkeer vanuit Amsterdam richting het midden van het land heeft hier last van. Er zijn bussen besteld om de gestrande reizigers op te pikken, maar er zijn weinig bussen beschikbaar wegens schoolreisjes, aldus de woordvoerster.

Reizigers die vanuit het midden van het land naar Schiphol moeten, worden geadviseerd via Utrecht of Rotterdam te rijden. Het treinverkeer tussen Amsterdam naar Utrecht rijdt wel, maar is ontregeld. Tussen Amsterdam en Almere worden bussen ingezet.

Vertragingen

De storing duurt naar verwachting tot 11.00 uur. De vertragingen zijn inmiddels opgelopen tot 60 minuten. De oorzaak van de storing is nog niet bekend.

Een trein uit Leiden kwam vlak voor het station Amsterdam-Zuid stil te staan als gevolg van de storing. Sommige reizigers besloten de trein te verlaten en over de spoorrails verder te gaan.

Medewerkers van de NS hebben deze mensen en de passagiers die nog in de trein zaten inmiddels geëvacueerd, aldus de woordvoerster.

Roosendaal

Het treinverkeer rond Roosendaal is ernstig ontregeld door een stroomstoring. Er rijden geen treinen van en naar de Brabantse plaats.

Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van meer dan een uur, meldt Prorail. Naar verwachting zijn de problemen rond 10.30 uur voorbij.