AMSTERDAM - Twee medewerkers van een oldtimerrally in Deventer zijn zondagmiddag gewond geraakt nadat een van de deelnemers op hen was ingereden.

Ze zijn er ernstig aan toe. Dat maakte burgemeester Andries Heidema bekend op een persconferentie. De wedstrijd werd meteen afgeblazen.

Het ongeluk gebeurde rond 13.50 uur op de finishlijn van de Brouwers Boulevard Race, die voor het eerst werd georganiseerd.

De wedstrijd was nog niet officieel begonnen, de deelnemers waren aan het oefenen voor het onderdeel sprint. De bestuurder was de macht over het stuur kwijtgeraakt. Hij raakte niet gewond.

Afzetting

De auto is niet door de afzetting van betonblokken heengegaan. De twee zwaargewonden stonden op de baan en zijn naar een ziekenhuis vervoerd. Twee anderen raakten lichtgewond en iemand in het publiek is onwel geworden. Zij zijn ter plekke behandeld.

Burgemeester Heidema en de organisatie zijn aangeslagen en leven mee met de gewonden en de mensen die het ongeluk hebben gezien. Heidema vraagt mensen met beelden van het ongeluk zich te melden bij de politie. Dit kan behulpzaam zijn bij het onderzoek.

Getuigen

Enkele tientallen getuigen zijn opgevangen door hulpverleners. Mensen die behoefte hebben aan nazorg kunnen terecht bij bureau Slachtofferhulp of hun huisarts.

De race met zestig auto's voerde onder meer door de historische binnenstad en langs de IJssel.

Ongeval oldtimerrally Deventer