DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie houdt de 22-jarige Faroun K. uit Valkenswaard verantwoordelijk voor de dood van het tweejarige dochtertje van haar vriendin.

De officier van justitie eiste vrijdag voor de rechtbank in Den Bosch zes jaar cel tegen K.

Peuter Cheyenne kwam op 3 april 2010 om het leven door hersenletsel. Volgens de officier heeft K. dat veroorzaakt, door het meisje met een harde klap tegen de grond te slaan.

Dat zou zijn gebeurd op een feestje in Eindhoven.

'Verschrikking'

De moeder van Cheyenne, de 22-jarige Joharra K., stond donderdag terecht. Tegen haar eiste de officier van justitie een gevangenisstraf gelijk aan de tijd die ze in voorarrest heeft doorgebracht (89 dagen) plus een voorwaardelijke celstraf van 276 dagen met een proeftijd van vijf jaar.

Volgens de officier van justitie waren de laatste maanden van het leven van Cheyenne ''een verschrikking''. De peuter zou stelselmatig zijn mishandeld door haar moeder en de vriendin.

Dit begon volgens de officier een maand nadat Joharra was gaan samenwonen met haar vriendin in het huis van de moeder van Faroun in Valkenswaard.

Kinderverzorgster

K. zou de avond voorafgaand aan de dood van Cheyenne de donor van haar aanstaande kind ontmoeten. De peuter gooide volgens de officier roet in het eten, doordat ze niet wilde gaan slapen.

Omdat Faroun ''geen zin in gezeur'' had, zou ze Cheyenne een harde klap hebben verkocht.

De 22-jarige Faroun, die een opleiding tot kinderverzorgster volgde, voelt zich schuldig aan de dood van Cheyenne, maar zegt dat het nooit haar bedoeling is geweest het meisje om het leven te brengen.

Haar advocaat Mark Nillesen vindt dat het OM de schuld voor de dood van Cheyenne te veel bij zijn cliënt legt en te weinig bij haar moeder Joharra.