DEN HAAG - De politie en de gemeente Den Haag hebben donderdagavond een grote actie gehouden tegen overlast en criminaliteit rond het kruispunt de Zevensprong ten zuidwesten van het stadscentrum.

Dat heeft de politie laten weten.

Bij de actie Zevenklapper, waarbij ruim 100 politiemensen betrokken zijn, werden onder andere tegelijkertijd vijf horecagelegenheden rond het plein en hun bezoekers gecontroleerd.

Signalen

Er werden enkele mensen gearresteerd. Rond tien uur werd de actie beëindigd. Eerder op de dag waren ook al vijf andere horecagelegenheden in de buurt van het kruispunt gecontroleerd.

De gemeente en politie kwamen in actie na ''signalen van bewoners, ondernemers, politie en buurtwerkers''. Het kruispunt ligt op de grens van de wijken Transvaal, Rustenburg en het Regentessekwartier.

Uitvalsbasis

De politie wil met de actie onder andere informatie krijgen in onderzoeken naar criminele groepen jongeren die het kruispunt als uitvalsbasis en ontmoetingsplek zouden gebruiken. ''Op basis van signalen van bewoners, ondernemers, politie en buurtwerkers hebben we besloten tot actie over te gaan.

De veiligheid van bewoners is voor mij topprioriteit”, zei burgemeester Jozias van Aartsen donderdag.

Politieactie in Den Haag