ROTTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag vrijspraak gevraagd voor een 19-jarige verdachte van een omvangrijke zedenzaak in Rotterdam.

Hij werd eerder verdacht van seksueel misbruik in juli 2010 van een 12-jarig meisje uit Nijmegen dat was weggelopen uit een jeugdinstelling.

Het meisje heeft haar verklaring dat ze seks zou hebben gehad met de 19-jarige Rotterdammer ingetrokken. Hijzelf heeft vanaf het begin ontkend seks met haar te hebben gehad.

Het meisje verbleef in het huis van de 26-jarige Jean Carlos D. die wordt aangemerkt als hoofdverdachte in de zaak waarvoor acht mannen terechtstaan.

Acht verdachten

In totaal staan er acht verdachten terecht in de zaak die draait om seksueel misbruik van het 12-jarige meisje uit Nijmegen en een 15-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel, dat in beide gevallen plaatsvond in een woning aan de 1e IJzerstraat in Rotterdam, waar D. op dat moment woonde.

Twee weken geleden eiste het OM in deze zaak 1,5 en 2,5 jaar cel tegen twee 28-jarige Rotterdammers. Donderdag worden de eisen tegen de overige vijf verdachten bekendgemaakt.