HOORN - De komende twee jaar worden in Hoorn geen kickboksgala's georganiseerd. Drie Hoornse organisatoren hebben dit besloten naar aanleiding van het gala dat half mei uitliep op een massale vechtpartij, maakte de gemeente woensdag bekend.

Burgemeester Onno van Veldhuizen liet woensdag weten veel respect te hebben voor dit gebaar van de organisatoren, die aangeven te zijn geschrokken van de vechtpartij.

De organisatoren willen eerst goed uitzoeken wat er mis is gegaan en of de organisatie kan worden verbeterd.

''Dergelijke incidenten geven onze sport een slechte naam'', lichtte de Hoornse kickbokser Ernesto Hoost toe. ''Ons doel is om na twee jaar sterker terug te komen zodat zoiets niet meer kan gebeuren.''

Schoten

Bij het uit de hand gelopen gala waren op 14 mei zo’n 1000 toeschouwers in een Hoornse sporthal aanwezig. Toen twee kickboksers zich onsportief gedroegen, sloeg de vlam in de pan en begonnen ongeveer 100 mensen uit het publiek zich met het gevecht te bemoeien.

Eén persoon raakte zwaargewond, zeven mensen liepen lichte verwondingen op.

Voor de sporthal werden bovendien meerdere schoten gelost. De politie heeft nog geen verdachten aangehouden. ''Maar het onderzoek loopt nog'', aldus een politiewoordvoerder.