MEERSSEN - De 20-jarige sergeant Boy van Geffen is woensdag met militaire eer begraven op het kerkhof in zijn woonplaats Bunde.

De met de Nederlandse driekleur bedekte kist met de overleden militair werd rond half een woensdagmiddag door acht van zijn kameraden door een erehaag van militairen van de Luchtmobiele Brigade naar zijn laatste rustplaats gebracht.

Eerder, rond half elf woensdagochtend, was de kist met het stoffelijk overschot van Van Geffen ook door een militaire erehaag naar de Basiliek in Meerssen gebracht, waar een uitvaartdienst werd gehouden.

Die werd bijgewoond door zijn familie, vrienden, kennissen en kameraden van zijn legereenheid. De uitvaartdienst wordt verzorgd door de pastoor Wim van Meijgaarden van de Basiliek en de dominee Jan Derk de Bruin van de brigade.

Op de begraafplaats in Bunde gaf een vuurpeloton, omringd door honderden militairen en burgers, een eresaluut voor de overleden kameraad.

Klappen

De militair overleed vorige week dinsdag. Uit sectie is gebleken dat hij geen natuurlijke dood is gestorven. Mogelijk zijn klappen die Van Geffen opliep tijdens een militair parcours voor zelfverdediging, hem fataal geworden. De marechaussee onderzoekt de zaak.

Een woordvoerder van de 11 Luchtmobiele Brigade zei woensdag voorafgaand aan de begrafenis, dat Van Geffen tijdens de zware training onwel is geworden en daarna is overleden.

Van Geffen was volgens hem bezig met een zeven weken durende oefening om fysiek en mentaal weerbaarder te worden. Daarbij moesten de deelnemers onder meer met zware bepakking grote afstanden afleggen en kregen ze weinig gelegenheid om te slapen.