DELFZIJL - Een 20-jarige scholier van het ROC in Den Helder wordt sinds het weekeinde vermist op de Atlantische Oceaan.

Hij kwam niet opdagen toen hij zaterdagochtend wacht moest lopen aan boord van het schip Alaskaborg van rederij Wagenborg, dat toen voer in de buurt van het Canadese Newfoundland.

De rederij denkt dat de stagiair 's nachts overboord is gevallen.

''Hij was in ieder geval niet meer aan boord'', aldus een zegsman van de rederij dinsdag. Er bleek geen reddingsvest te zijn gebruikt.

Kustwacht

De Alaskaborg was onderweg van Canada naar Engeland, maar maakte direct rechtsomkeert om de scholier op te sporen. Zeven schepen en vliegtuigen van de Canadese kustwacht hielpen mee met zoeken.

De grootschalige zoekactie op zee, die 15 uur duurde, leverde geen resultaat op. Het zeewater heeft een temperatuur van 6 graden Celsius.

Spoorloos

De rederij weet niet wat er precies is gebeurd. De stagiair was vrijdagavond tijdens het avondeten voor het laatst gezien. De volgende ochtend was hij spoorloos en bleek zijn hut onbeslapen te zijn. De man uit 't Zand (Noord-Holland) liep sinds maart stage aan boord van het schip.

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gaat de vermissing onderzoeken. Daarbij krijgt het korps hulp van de Canadese en Britse autoriteiten. De vermissing is ingeschreven in het Vermiste Personen Systeem. De signalering van de student is ook internationaal uitgezet.