LEUSDEN - Ondanks afspraken met minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) dat reorganisaties binnen de politiekorpsen tot een minimum moeten worden beperkt vanwege de komst van een nationale politie, gebeurt het tegenovergestelde.

Dat meldt voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP maandag op de website van de vakbond. ''Het reorganiseren binnen de politiesector verzandt in chaos'', concludeert hij.

De ACP ontvangt veel signalen van verontruste leden over reorganisaties. ''Dit leidt tot grote onrust'', aldus Van de Kamp.

''De minister geeft keer op keer aan dat reorganisaties op dit moment tot een minimum moeten worden beperkt'', benadrukt hij. ''Dan is het vreemd dat steeds meer politiemensen toch met verschuivingen worden geconfronteerd.''

Pre-toets

De politiebonden hebben volgens de ACP aan het begin van het jaar samen met Opstelten afgesproken dat hij alle reorganisatievoorstellen toetst op 'toekomstbestendigheid'.

Daarvoor heeft de bewindsman de zogenoemde pre-toets ingesteld. Van de Kamp: ''Desondanks zijn er korpsen die zich daar weinig tot niets van aantrekken. De praktijk leert dat het aantal reorganisaties de laatste tijd zelfs toeneemt.''