DEN HAAG - De politie Haaglanden heeft zondag drie Hagenaars van 17, 25 en 37 jaar aangehouden op verdenking van poging tot doodslag op een agent.

Dat heeft een woordvoerder maandag bekendgemaakt.

De mannen trokken zondag in hun auto de aandacht van een politieman omdat ze erg agressief reden en meerdere verkeersovertredingen beginnen.

Plankgas

Toen de agent de bestuurder tot stoppen had gemaand en hem aansprak op zijn rijgedrag, gaf deze plankgas en ging er van door.

De agent kon ternauwernood opzij springen en wist zo te voorkomen dat hij werd aangereden.Gealarmeerde collega’s van de agent vonden de verlaten auto korte tijd later in het centrum van Wassenaar.

Geluidsoverlast

Drie van de vier inzittenden konden op aanwijzingen van voorbijgangers worden aangehouden. De politie is nog op zoek naar de vierde verdachte, de bestuurder van het voertuig.

Het was het tweede incident van geweld tegen een Haagse agent in een paar dagen tijd. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden twee politiemannen mishandeld toen zij reageerden op een klacht over geluidsoverlast in een café.

Direct aangifte

Een woordvoerder van de politie Haaglanden beklemtoont dat streng wordt opgetreden tegen elke vorm van verbaal of fysiek geweld tegen politiemannen en -vrouwen. Zij doen in voorkomende gevallen direct aangifte.

Bovendien heeft de politie met het Openbaar Ministerie (OM) afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren standaard wordt verdubbeld.