EINDHOVEN - Het tuchtcollege voor de gezondheidszorg heeft maandag een waarschuwing opgelegd aan een fysiotherapeut uit het noorden van Limburg.

Het college oordeelde dat de man een patiënte onvoldoende had geïnformeerd over een gênante behandeling in de schaamstreek.

De klacht van de vrouw over grensoverschrijdend seksueel gedrag door de fysiotherapeut is echter ongegrond omdat beider verklaringen lijnrecht tegenover elkaar staan.

De 49-jarige vrouw uit Groesbeek stapte naar de politie en naar het tuchtcollege, omdat de fysiotherapeut drukpuntmassage uitvoerde rondom haar schaamstreek terwijl zij alleen een knieblessure had. Ze zegt dat de man met zijn vingers in haar vagina kwam.

Het tuchtcollege stelt voorop dat een zogenoemde frictiebehandeling in de schaamstreek ook voor knieklachten kan helpen.

Maar uit het dossier en de uitleg van de fysiotherapeut blijkt niet dat hij de vrouw voldoende heeft geïnformeerd of om toestemming heeft gevraagd, aldus de uitspraak.

Voorarrest

De fysiotherapeut werd eind vorig jaar voor ontucht gearresteerd en zat 38 dagen in voorarrest. De man ging met succes in beroep tegen de verlenging van zijn voorlopige hechtenis.

Het gerechtshof in Den Bosch liet hem vrij. Justitie heeft nog niet besloten of de fysiotherapeut voor de rechter moet komen.