DEN HAAG - De politie Haaglanden heeft alle demonstranten die zaterdag werden gearresteerd bij protesten van linkse en rechtse groeperingen in Den Haag weer vrijgelaten.

Dat heeft een woordvoerder van de politie zondag gemeld. In totaal verrichtte de politie zaterdag 27 arrestaties wegens openlijke geweldpleging.

Het betrof een demonstratie van het Netwerk Nationale Socialisten, gericht tegen globalisering, evenals een tegendemonstratie van het platform Den Haag tegen racisme.

Dagvaarding

Rechercheurs hebben alle verdachten zaterdag gehoord. Drie mensen hebben, na overleg met het Openbaar Ministerie, een dagvaarding ontvangen.

Zij moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor gewelddadig gedrag of het publiekelijk dragen van verboden tekens. De andere 24 arrestanten hebben een boete gekregen.

Korte confrontatie

In totaal protesteerden er zaterdagmiddag zo’n 160 mensen in de Haagse binnenstad. Nog voor het begin van de twee demonstraties kwam het tot een korte confrontatie tussen de linkse en rechtse groepen bij het gebouw van het ministerie van Financiën op het Korte Voorhout. Hierbij vonden ook de arrestaties plaats.

Arrestaties Den Haag