TERSCHELLING - Het theaterfestival Oerol op Terschelling heeft zaterdag en zondag zijn programmering deels aangepast vanwege de harde wind en regen. Dat heeft een woordvoerster zondag gemeld.

Een paar voorstellingen verplaatsten zich van een buiten- naar een binnenlocatie vanwege het weer. Voor zover bekend moesten op zaterdag slechts twee voorstellingen helemaal worden afgelast.

In Zeeland gelaste zaterdag de burgemeester van Schouwen-Duiveland het Concert at SEA op het laatste moment af omdat hij de veiligheid van het publiek door het weer niet kon garanderen.

Risico

Volgens de zegsvrouw van Oerol is het overigens niet ongebruikelijk dat op Oerol voorstellingen moeten worden verplaatst of opgeschort als gevolg van het weer.

''Dat is nou eenmaal een risico van een festival dat zich grotendeels op openluchtlocaties afspeelt." Voor een van de voorstellingen dat dit weekeinde te zien zou zijn, Botter, zou het publiek met een boot de zee opvaren.

Dit jaar houdt Oerol voor het eerst bezoekers op de hoogte van wijzigingen en afgelastingen via http://mobiel.oerol.nl.

Beatrix

Ook het openluchtconcert van het Festival Classique, dat zaterdagavond in het bijzijn van koningin Beatrix in Den Haag plaatsvond, werd zaterdagavond overvallen door een hoosbui. ''Gelukkig was de laatste noot net gespeeld’’, aldus een zegsvrouw.

Theaterfestival Oerol 2011