LIMA - Het is niet waar dat Joran van der Sloot een zoon heeft. Dat zei zijn ex-advocaat Máximo Altez tegen de Peruaanse krant El Comercio in reactie op beweringen van een Peruaans tv-station.

Volgens Máximo Altez is de moeder van het jongetje, Leydi Figueroa, bereid een DNA-test te laten doen om aan te tonen dat Van der Sloot niet de vader van haar kind is.

De vrouw zou Van der Sloot wel kennen en wel eens iets voor hem meegenomen hebben naar de gevangenis. Een dienst waar Altez haar voor betaalde.

Naar Nederland

Het televisiestation Frecuencia Latina meldde eerder zaterdag dat Joran van der Sloot een zoon heeft en dat zijn moeder binnen enkele dagen naar Lima komt om het kind op te halen en mee naar Nederland te nemen.

Die informatie was afkomstig van de advocaat van de familie Flores, Edward Alvarez. Van der Sloot zelf zou het bestaan van het kind tijdens het juridisch vooronderzoek niet hebben bevestigd of ontkend.

Hij zou de moeder van het jongetje enige dagen na zijn opsluiting in de Castro Castro gevangenis hebben ontmoet. Deze 22-jarige Leydi Figueroa woont in de wijk waar de gevangenis ligt. Het tv-station liet opnames van haar en het kind zien.

Rapport

Frecuencia Latina wist ook de hand te leggen op een psychiatrisch rapport over Van der Sloot. Daarin wordt hij omschreven als narcistisch, agressief, berekenend en manipulatief en als iemand die graag de slachtofferrol aanneemt.

Altez zei dat de Nederlander nog steeds op zoek is naar een advocaat. Gezien zijn slechte financiële situatie schat de Peruaanse advocaat in dat hij geen andere raadsman zal vinden. In dat geval wijzen de Peruaanse autoriteiten hem een pro-deoadvocaat toe.

Joran van der Sloot wordt ervan verdacht de Peruaanse Stephany Flores op 30 mei 2010 op zijn hotelkamer in Lima te hebben vermoord. Volgens Frecuencia Latina kan binnen een week de formele aanklacht worden verwacht.