AMSTERDAM - In Den Haag zijn zaterdagochtend twee agenten in hun auto belaagd en mishandeld. Een agent werd bij zijn nek gegrepen en op de motorkap van de auto gegooid.

Zijn collega werd in het gezicht geslagen. Een café in de buurt werd uitgekamd, maar daar waren de drie daders niet. De politie is op zoek naar getuigen.

De mishandeling volgde op meerdere klachten van geluidsoverlast over een café in de 3e Louis de Colignystraat. De agenten wilden een cafébezoekster die wegreed laten blazen, maar werden op dat moment opeens belaagd door drie mannen. Een van hen ging de agenten te lijf.

De agenten raakten niet ernstig gewond. Wel hielden ze hoofdpijn, pijnlijke tanden en striemen op hun lichaam over aan de aanval.

Gevlucht

Omdat de politie er van uitging dat de daders het café van de geluidsoverlast in waren gevlucht, werd versterking opgeroepen. Met behulp van politiehonden werd het café schoongeveegd, maar de mannen waren spoorloos.

De politie heeft een signalement van de dader verspreid. Het gaat om een brede, gespierde blanke man van 1,75 meter tot 1,80 meter. Hij heeft kort blond stekelhaar, dat aan de zijkanten en achterkant kort is geschoren. Hij had een tatoeage op een van zijn onderarmen.