DEN HAAG - De verkeersdienst van de ANWB waarschuwt voor een ongewone drukte op de Belgische wegen in de maanden juni en juli.

Door een ongebruikelijk groot aantal wegwerkzaamheden in de zomermaanden moeten Nederlandse automobilisten die naar het zuiden rijden rekening houden met lange files en fikse vertragingen.

Een woordvoerder van de ANWB heeft zaterdag een verhaal daarover in het AD bevestigd. De grootste problemen doen zich voor in het tweede en laatste weekeinde van juli en het tweede weekeinde van augustus.

De laatste zaterdag van juli is bovendien de beruchte ‘zwarte zaterdag’, de dag waarop veel Fransen op vakantie gaan en doorgaans het hele Franse weggennet volledig dichtslibt.

Advies

De ANWB adviseert Nederlandse vakantiegangers in de zomermaanden vooral de actuele informatie via websites en Twitteraccounts van verkeersdiensten in de gaten te houden.

De vertragingen op de Belgische wegen zijn doorgaans goed te omzeilen door via de Duitse snelwegen naar het zuiden te rijden, aldus een zegsman.