GELDROP - Een ruzie tijdens een communiefeest in een woning in Geldrop is zo uit de hand gelopen, dat zeven mensen gewond raakten en vijf van hen één of meer steekwonden opliepen.

Dat meldt de politie dinsdag.

Het geweld barstte rond 01.00 uur in de nacht van maandag op dinsdag los. Onder de gewonden zijn vier volwassen mannen en een volwassen vrouw uit Geldrop.

Ze zijn allemaal in het ziekenhuis behandeld. Bij de meesten ging het om oppervlakkige verwondingen, maar een man raakte ernstiger gewond. Zijn toestand is stabiel.

Geen arrestaties

De politie heeft nog geen arrestaties verricht. Wel heeft ze een grootschalig onderzoek ingesteld naar de aanleiding en toedracht van de steekpartij en degenen die daarvoor verantwoordelijk zijn.

Op het communiefeest waren volgens de politie 70 tot 80 mensen aanwezig. Er ontstond ruzie tussen twee partijen en dat escaleerde uiteindelijk in een grote vechtpartij, waarbij ook steekwapens zijn gebruikt, aldus de politie.

Op een communiefeest wordt gevierd dat een kind van meestal zeven of acht jaar voor het eerst ter communie gaat in de rooms-katholieke kerk. Bij de communie worden het lijden en de dood en verrijzenis van Jezus Christus herdacht.