ROTTERDAM - 273 teams die meededen aan de 20e editie van de Roparun in Rotterdam hebben de finish gehaald.

Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt. In totaal hadden 275 gezelschappen, goed voor ruim 2000 hardlopers, zich aangemeld voor de hardloopestafette.

Het snelste gezelschap, Cegelec running team, liep met een gemiddelde snelheid van 16,64 kilometer per uur, aldus een zegsman. Het team van Hematologie Erasmus MC kwam als eerste over de eindstreep, maar dat wilde niets zeggen over hun tijd.

''De snelste teams starten namelijk als laatste'', aldus een woordvoerder, die verder liet weten dat het ondanks het regenachtige weer gezellig druk was op de Coolsingel. Team 13, Huisartsenpost Rijnmond, was maandagmiddag hekkensluiter.

De Roparun is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement van 533 kilometer met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor aanvullende zorg voor kankerpatiënten. De wedstrijd ontstond in 1992 uit een weddenschap.

Feestelijk onthaal

Het eerste jaar liepen dertien teams mee van de Euromast naar de Eiffeltoren. Twaalf jaar lang liep het parcours van de havenstad naar Parijs. Sinds 2004 loopt de route juist andersom, met een feestelijk onthaal op de Coolsingel.

Vanaf volgend jaar krijgt het hardloopevenement er een startpunt bij: Hamburg. Dan kunnen er meer mensen meedoen. Volgens de organisatie van de Roparun is er al jaren een wachtlijst voor deelname.