ROTTERDAM - De eerste deelnemers aan de 20e editie van de Roparun zijn maandag rond het middaguur over de finish in Rotterdam gekomen.

Volgens een woordvoerder kwam het team van Hematologie Erasmus MC als eerste over de eindstreep, maar wil dat niets zeggen over hun tijd. ''De snelste teams starten namelijk als laatste''.

De zegsman liet weten dat het ondanks het regenachtige weer gezellig druk is op de Coolsingel.

Zo'n 275 teams doen dit jaar mee aan de 533 kilometer lange tocht. Dat komt neer op ruim 2000 hardlopers. Rond halfvier waren 235 teams binnen, aldus een zegsman.

Kankerpatiënten

De Roparun is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor aanvullende zorg voor kankerpatiënten.

De wedstrijd ontstond in 1992 uit een weddenschap. Het eerste jaar liepen dertien teams mee van de Euromast naar de Eiffeltoren.

Coolsingel

Twaalf jaar lang liep het parcours van de havenstad naar Parijs. Sinds 2004 loopt de route juist andersom, met een feestelijk onthaal op de Coolsingel.

Vanaf volgend jaar krijgt het hardloopevenement er een startpunt bij: Hamburg. Dan kunnen er meer mensen meedoen. Volgens de organisatie van de Roparun is er al jaren een wachtlijst voor deelname.

Volg alles over de Roparun via NUlive.