AMSTERDAM - In een woning in de Nijmeegse wijk Heseveld is in de nacht van zaterdag op zondag het dode lichaam van de 68-jarige bewoonster aangetroffen.

Een 41-jarige man en 32-jarige zijn vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar dood en betrokkenheid bij een schietincident elders in de stad, aldus de politie.

De dode vrouw werd even na middernacht gevonden. De omstandigheden waarin dit slachtoffer is aangetroffen, was voor de politie reden om direct een groot rechercheteam samen te stellen. Op welke omstandigheden de politie doelt, is nog niet bekendgemaakt.

Tijdens het onderzoek hoorden agenten elders schoten. Kort daarop werd er ook geschoten in de wijk Tolhuis. Eén persoon liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis vervoerd. Hij is buiten levensgevaar en wordt ondervraagd, zodra de omstandigheden dat toelaten.

Het onderzoek leidde naar beide verdachten, aldus een politiewoordvoerster. Het rechercheteam bekijkt wat het verband is tussen de verschillende schietincidenten. Ook wordt de relatie tussen beide slachtoffers en de verdachten verder uitgezocht.