APELDOORN - De dader van de diefstal van een tas van een leraar heeft wellicht onbedoeld 25 havoleerlingen gedupeerd. Die moeten nu hun eindexamen scheikunde overdoen, meldde het Christelijk Lyceum Apeldoorn vrijdag.

De school bevestigde vrijdag een bericht van die strekking in dagblad de Stentor. De ingevulde examenformulieren zaten in een tas die op 31 mei gestolen werd.

De school besloot na overleg met de Inspectie van het Onderwijs deze week dat de examens opnieuw afgelegd moeten worden.

De laptoptas werd ontvreemd uit het huis van de docent. De kans dat de ingevulde examenpapieren nog worden teruggevonden, acht de school zeer klein.

De leerlingen moeten op 22 juni opnieuw een examen afleggen. Leerlingen reageerden eerst teleurgesteld, zei rector Peter Bergambagt.

Geschrokken

''Sommigen reageerden geschrokken, maar voor een enkeling kwam het goed uit. Zij mogen opnieuw een examen doen zonder dat ze hun recht op een herkansing verspelen.'' De docent voelt zich ''lamlendig'' om de diefstal, aldus de rector.