DEN BOSCH - Er komt geen cassatie in de zaak van de Bossche zwemschoolhouder Benno L., die is veroordeeld tot zes jaar cel voor jarenlang misbruik van tientallen zwakbegaafde meisjes.

Het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft dat woensdag meegedeeld aan advocaat Edgar Mulders, die een deel van slachtoffers bijstaat.

De ouders en verzorgers ontvangen donderdag een briefje over het besluit, vertelde hij. Benno L. zelf gaat ook niet in beroep tegen de straf, aldus zijn advocaat.

Justitie doet woensdag nog geen mededelingen over de zaak en verwijst naar een persbericht dat donderdagochtend verschijnt. In de brief aan de ouders is de beslissing niet gemotiveerd.

Tbs

Het Openbaar Ministerie beschuldigde Benno L. van meerdere pogingen tot verkrachting, aanranding van en ontucht met tientallen meisjes. Er werd hoger beroep aangetekend toen het niet lukte om hem veroordeeld te krijgen tot tien jaar celstraf én tbs met dwangverpleging.

Nadat in hoger beroep het oordeel van deskundigen over de relatief kleine kans op herhaling werd bevestigd, zag de advocaat-generaal af van een nieuwe eis voor verplichte behandeling.

Geen bewijs

Het hof legde een lagere celstraf op dan werd geëist, omdat voor de ernstigste aantijgingen en enkele andere beschuldigingen geen bewijs was.