UITHOORN - De politie heeft de 53-jarige zweminstructeur uit Uithoorn (Noord-Holland) opnieuw aangehouden.

Tegen de man is een tweede aangifte gedaan van seksueel misbruik van een jong kind, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

De verdachte gaf sinds 2008 les in zwembad De Waterlelie in Aalsmeer. Hij werd eind mei al opgepakt op verdenking van het misbruiken van een kind aan wie hij les gaf. De rechter-commissaris besloot toen dat er onvoldoende bewijs was om de zwemleraar vast te houden.

De man is woensdag voor de tweede keer aangehouden op verdenking van seksueel misbruik, wederom van een jong kind. Ook dit zou zijn gebeurd in De Waterlelie en tijdens een zwemles waar verder geen toezicht op was.

Tweede aangifte

De rechter-commissaris besloot maandag op basis van de tweede aangifte om de zweminstructeur in hechtenis te houden. Vrijdag beslist de raadkamer van de rechtbank of de voorlopige hechtenis met 30 tot 60 dagen wordt verlengd.

Alle ouders uit de groep van 105 kinderen die in Aalsmeer zwemles van de man kregen zonder andere volwassenen in de buurt, zijn ingelicht.

De man gaf ook les bij een zwemvereniging in Diemen, maar er zijn geen aanwijzingen dat hij daar kinderen zou hebben misbruikt.