AMSTERDAM - De vader van Stephany Flores en Joran van der Sloot, die van haar moord wordt beschuldigd, verschijnen woensdagmiddag op een hoorzitting.

De vader, Ricardo Flores Chipoco wordt volgens zijn advocaat Edward Alvarez tijdens de zitting niet direct met Van der Sloot geconfronteerd.

De zitting, die plaatsvindt in de Miguel Castro Castro gevangenis in de Peruaanse hoofdstad Lima, staat gepland om 14.30 uur (lokale tijd).

De vader krijgt volgens zijn advocaat videobeelden te zien uit het hotel, waar zijn dochter vorig jaar mei omkwam. De zitting vindt plaats achter gesloten deuren, laat een woordvoerder van de rechtbank in Lima weten.

Rechter

De zitting van woensdag, onder leiding van rechter Janet Lastra Ramírez, maakt deel uit van de voorbereiding op het proces tegen Van der Sloot dat naar verwachting binnen twee maanden van start gaat.

De zitting kan binnen vijftien dagen een vervolg krijgen. Daarna zal bekend worden wanneer het proces tegen Van der Sloot begint, meldt de rechtbank.

Emotie

Van der Sloot zit sinds juni vorig jaar vast in de Miguel Castro Castro gevangenis. Hij kan tot 35 jaar cel krijgen als hij wordt veroordeeld voor roofmoord op de 21-jarige Peruaanse. Zijn voormalige verdediging vindt echter dat er sprake is van doodslag door een 'heftige emotie', waarop in Peru maximaal 5 jaar cel staat.

Van der Sloot zit inmiddels zonder advocaat, sinds zijn raadsman Máximo Altez vorige week wegens een meningsverschil over de verdediging opstapte. Dit zou het proces overigens niet verder vertragen.