DEN HAAG - Trams, stadsbussen en de Randstadrail rijden woensdag niet in Den Haag. Medewerkers van vervoerder HTM leggen bijna 24 uur lang collectief het werk neer.

De staking is woensdag om 05.00 uur van start gegaan en duurt tot donderdagochtend 01.00 uur. De werkonderbreking geldt voor alle voertuigen van de HTM.

De Randstadrail naar Zoetermeer rijdt helemaal niet, omdat dat gebied ook tot de stadsregio Haaglanden behoort.

De Randstadrail van Rotterdam naar Den Haag pikt woensdag tot Nootdorp passagiers op (de grens van de stadsregio) en rijdt daarna zonder te stoppen door naar het Centraal Station van de hofstad.

Uitgestorven

De meeste mensen lijken goed op de hoogte te zijn van de staking. Bij de abri's voor trams en bussen in het centrum stonden rond zeven uur geen wanhopige reizigers te wachten. Ook in de tramtunnel waar de RandstadRail normaal rijdt, was het uitgestorven.

Op het Centraal Station van Den Haag leidde de staking nog niet tot noemenswaardige problemen. Voor de paar onwetenden - vooral toeristen die vanaf Schiphol komen - stonden medewerkers van de NS klaar om uit te leggen dat de trams en bussen in de hofstad niet rijden.

De taxi's op het station reden af en aan om gestrande reizigers te vervoeren.

GVB

Dinsdag legde het personeel van de Amsterdamse vervoerder GVB het werk 24 uur neer en donderdag volgt Rotterdam.

De chauffeurs en conducteurs protesteren tegen de plannen van het kabinet om het openbaar vervoer in de grote steden aan te besteden en miljoenen te bezuinigen op het ov in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Volgens de bonden leidt deze combinatie tot een ernstige verschraling van het openbaar vervoer en meer onveiligheid voor de reizigers.

Lees alle reacties over dit nieuws op Twitter via NUlive.nl.

OV Den Haag staakt