OSS - De politie is maandagochtend in Oss en Lith bezig met een actie tegen de georganiseerde hennepteelt.

Aan de Joannes Zwijsenlaan in Oss vielen agenten rond 06.00 uur binnen in een woonwagenkamp en in een haven in Lith haalt de politie een boot uit het water die mogelijk is betaald met de opbrengst uit criminaliteit.

Op andere locaties werden een vuurwapen en een waterscooter in beslag genomen. In Dordrecht werd een hennepkwekerij met 1000 planten ontmanteld.

In Oss en omgeving werden tot dusver in totaal drie mensen aangehouden op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie, aldus een woordvoerder van de politie.

Taskforce

Het onderzoek staat onder leiding van de taskforce georganiseerde criminaliteit in Brabant. De taskforce werd eind vorig jaar opgericht na een reeks geweldsincidenten in Brabant die in verband werden gebracht met hennepteelt en rivaliserende drugsbendes.

Op hetzelfde woonwagenkamp in Oss werden afgelopen december tijdens een actie van tientallen agenten al twee mannen aangehouden voor wapenbezit. Er werden boksbeugels, traangas, ploertendoders en een vuurwapen met munitie gevonden.