RIJSWIJK - Zeker zes mensen zijn dit weekeinde om het leven gekomen in het verkeer. In Duitsland verloren twee Nederlanders het leven door een verkeersongeval.

Vrijdagavond overleed een 79-jarige fietster uit Moerkapelle aan de verwondingen die zij kort daarvoor had opgelopen toen zij in Elspeet (Gelderland) werd aangereden door een automobilist.

Zaterdag overleed een 89-jarige fietser uit de Gelderse plaats Ermelo die vrijdagmiddag in de buurt van zijn woonplaats zwaargewond raakte door een botsing met een wielrenner.

In Roermond kwam zaterdagochtend een 19-jarige motorrijder uit die plaats om het leven toen hij na een inhaalmanoevre op een auto botste.

Noord-Holland

Een auto-ongeluk in Uithoorn (Noord-Holland) werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 16-jarig meisje uit Mijdrecht fataal. Twee andere inzittenden, haar vader (65) en moeder (52) raakten ernstig gewond.

Een 22-jarige Pool bezweek zaterdag aan de verwondingen die hij vrijdagavond opliep door een ongeval in Aalten (Gelderland). Hij was uit de auto geslingerd toen een 24-jarige landgenoot de macht over het stuur verloor en tegen twee bomen en twee verkeersborden aanreed.

Attractie

In 's Gravenpolder (Zeeland) kwam zaterdagmiddag een 71-jarige vrouw om het leven door een aanrijding tussen een personenauto en een trein van de attractie Stoomtrein Goes-Borsele. Het slachtoffer zat in de auto. De bestuurder, de 77-jarige echtgenoot van de vrouw, raakte gewond.

Een 8-jarige jongen uit de provincie Groningen bezweek zondag aan de verwondingen die hij een dag opliep bij een verkeersongeval in het noorden van Duitsland, waarbij ook zijn 37-jarige moeder om het leven kwam. Zij maakten deel uit van een groepje wandelaars dat geschept werd door een bestelbus.

Kustwacht

De kustwacht heeft in het hemelvaartweekeinde de handen vol gehad aan mensen die met hun boot waren vastgelopen, surfers en duikers in problemen en (vermeende) vermiste kinderen. In totaal schoten de hulpverleners tussen donderdagochtend tot zondagavond 91 keer te hulp.

Dat heeft het Kustwachtcentrum laten weten. Zo zorgden deelnemers aan de HT-race, de sloepenrace van Harlingen naar Terschelling, voor heel wat werk, aldus een zegsman. 40 deelnemers moesten van vijf sloepen gered worden omdat ze de stroming te sterk tegen hadden en ze niet meer vooruit kwamen.

Bestuurders

Ook een aan de grond gelopen sloep zorgde voor een flinke inzet. De bestuurders ervan meldden te zijn vastgelopen bij de Pollendam bij Harlingen, maar daar waren ze niet te vinden.

De bemanning van het ingezette kustwachtvliegtuig trof het bootje en de opvarenden uiteindelijk aan op de Vliehors, aan de Noordzeekant van Vlieland.