ENSCHEDE - Een helikopter van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) met warmtesensoren wordt zondag ingezet in de strijd tegen het vuur in Aamsveen. Dat heeft een woordvoerster van de brandweer zaterdag gezegd.

De brandweer was zaterdag de hele dag bezig met het nablussen van de brand die niet meer brandt maar nog nasmeult.

De sensoren meten waar nog warmtehaarden aanwezig zijn. De veenbrand in het natuurgebied bij Enschede is nog niet uit, aldus de zegsvrouw. De brandweer is zaterdag met 80 brandweermensen de hele dag in de weer geweest met het vuur.

Zondag

Om 22.00 uur zaterdagavond is de brandweer gestopt met bluswerkzaamheden; in de nacht wordt het gebied bewaakt om vervolgens zondag om 05.00 uur opnieuw te starten met blussen.

Vanaf 08.30 uur wordt de helikopter van het KLPD ingezet. Deze helikopter vliegt met een warmtebeeldcamera en kan beter zicht krijgen op waar de warmte nog precies in de grond zit. Hiermee kan de brandbestrijding bespoedigd worden.

Hulp

De brandweer in Twente kreeg zaterdag hulp van korpsen uit Drenthe, Brabant-Noord, Gelderland-Midden en Gelderland Noord-Oost. Zondag krijgt Twente hulp van Utrecht, Noordoost Gelderland en IJsselland.

De brand heeft ongeveer 100 hectare aan natuurgebied verwoest, waarvan iets meer dan 30 hectare over de Duitse grens ligt. Aan Duitse zijde woedt de brand nog, maar breidt zich niet uit, aldus de zegsvrouw.

Brand Aamsveen