ENSCHEDE - De brandweer in Twente die de grote veenbrand in natuurgebied Aamsveen bij Enschede bestrijdt, krijgt hulp van meerdere korpsen uit de omgeving.

Volgens een woordvoerster, zaterdag, zijn er in een aflosschema steeds 75 brandweerlieden met twaalf blusvoertuigen in het gebied in de weer.

Twente krijgt hulp van korpsen uit Drenthe, Brabant-Noord, Gelderland-Midden en Gelderland Noord-Oost. De brand smeult nog na, maar is gedurende de nacht van vrijdag op zaterdag niet meer opgelaaid.

Het vuur ontstond vrijdag; vrijdagavond was de brand grotendeels onder controle. De zegsvrouw meldde dat zaterdagavond zeker tot half tien wordt nageblust om te zorgen dat er niets meer smeult. In de nacht wordt het gebied bewaakt.

Zondagochtend

De bedoeling is dat om vijf uur zondagochtend opnieuw wordt begonnen met nablussen. De woordvoerster verwacht dat de werkzaamheden de hele zondag nog zullen doorgaan.

De brand heeft ongeveer 100 hectare aan natuurgebied verwoest, waarvan iets meer dan 30 hectare over de Duitse grens ligt. Aan Duitse zijde woedt de brand nog, maar breidt zich niet uit, aldus de zegsvrouw.