AMSTERDAM - Een grote brand heeft zaterdag een papierhandel in Tilburg in de as gelegd. De brand brak rond 16.00 uur uit in een loods van het bedrijf, Heijnen, aan de Centaurusweg en sloeg al snel over naar andere bedrijfsruimten. De papierhandel moet als verloren worden beschouwd. Over de oorzaak is nog niets te zeggen.

De papierhandel moet als verloren worden beschouwd. Over de oorzaak is nog niets te zeggen. Er vielen geen gewonden. Dat heeft de politie zaterdag gemeld.

De brand veroorzaakte veel rook. Tot in de wijde omtrek waren dikke rookwolken te zien. Uit metingen van de brandweer is duidelijk geworden dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Voor zover bekend, heeft de rook nergens tot grote gezondheidsproblemen geleid.

Ongeveer 180 brandweermensen waren druk met de bestrijding van de brand. Het korps van Tilburg werd geholpen door collega's uit omliggende gemeenten.

Met vier hoogwerkers en twintig tankautospuiten werd het vuur bestreden. Rond zeven uur ’s avonds was de brand ''beheersbaar''. Het sein brand meester kon tegen 22.30 uur worden gegeven.

Naar verwachting is de brandweer nog zeker tot zondagmorgen bezig met nablussen.

Bekijk de lezersfoto's op de special van NUfoto

Brand papierhandel Tilburg