LELYSTAD - Op het politiebureau in Lelystad zitten vrijdag nog vier mannelijke verdachten vast in verband met het muziekevenement Dancetour dat donderdagavond eindigde met vechtpartijen. In totaal verrichtte de politie tien aanhoudingen.

Vijf van de verdachten kregen bekeuringen voor het verstoren van de openbare orde. De andere vijf verdachten werden overgebracht naar het politiebureau.

Inmiddels is een van hen, een 29-jarige Lelystedeling, vrijgelaten. Hij had de aanwijzingen van een politieagent niet opgevolgd.

Een 22-jarige man uit Wageningen zit vast voor het vernielen van een auto. Een 20-jarige man uit Zeewolde wordt verdacht van mishandeling.

Mes

Een 18-jarige inwoner van Lelystad volgde evenmin de aanwijzingen van de politie op en verzette zich bij zijn aanhouding. Een 20-jarige stadgenoot stond met een mes te zwaaien. Hij zit vast voor verboden wapenbezit.

De politie trad donderdagavond op met wapenstok en een politiehond om een einde te maken aan de vechtpartijen in het centrum. Er vielen geen gewonden.