Politieman zwaar mishandeld op snelweg

NAARDEN - Een 30-jarige politieman is zaterdagavond zwaar mishandeld bij de afslag Muiderberg op de A6. Daar werd hij, rijdend op zijn privémotor, klemgereden door twee auto's, waarmee hij even tevoren al een confrontatie had gehad.

Dat liet de politie zondag weten. De man liet tijdens het voorval weten agent te zijn. Desondanks bleef de mishandeling voortduren.

De man liep kneuzingen op over zijn hele lichaam en gekneusde ribben. Zijn helm, pak en laarzen waren kapot door de mishandeling. Een 22-jarige Almeerder die in een van de auto's reed, is aangehouden, bij zijn woning.

Handgebaren

De agent reed over de A1, waar hij bij Weesp een auto inhaalde, die hem vervolgens weer inhaalde. De motorrijder reed de A6 op. De auto volgde hem op het laatste moment. Een andere auto haalde de agent rechts in en stuurde daarbij plotseling naar links. Na handgebaren over en weer bleef de auto dreigend rond de agent rijden.

De bestuurder reed de motorrijder samen met de andere auto klem. Uit de auto's kwamen ongeveer zes mannen, die de agent schopten en sloegen. Op een gegeven ogenblik hielden ze op en liepen ze weg, waarna de agent de hulpdiensten belde.

Lees meer over:
A1
Tip de redactie