DEN HAAG - Het gerechtshof in Den Haag heeft donderdag celstraffen tot zestien jaar opgelegd voor de moord met een hakmes op een 38-jarige man uit Voorhout.

De echtgenote van het slachtoffer, Kelly N., kreeg van het hof de zwaarste straf.

Het slachtoffer werd op 6 januari 2007 dood gevonden in zijn woning aan de Bloemenschans in Voorhout. Hij was in zijn bed, terwijl hij sliep, met een hakmes onthoofd. Drie andere verdachten kregen van het hof respectievelijk vijftien, elf en negen jaar cel opgelegd.

Het gerechtshof ziet echtgenote Kelly N., die in 2008 door de rechtbank tot 17 jaar cel werd veroordeeld, als initiatiefneemster van de moord.

Zij betrok haar vriend, haar dochter en de vriend van de dochter erbij, en speelde een coördinerende rol, zo oordeelde het hof. N. kreeg in hoger beroep een jaar minder straf, omdat het hoger beroep lang heeft geduurd.

Relatiesfeer

Het motief voor de moord lag in de relatiesfeer. N. had huwelijksproblemen met het slachtoffer en vreesde dat zij, als ze bij het slachtoffer weg zou gaan, niet de voogdij zou krijgen over een gezamenlijk kind. Ook was ze bang dat het slachtoffer haar wat aan zou doen.