AALSMEER - Een speciaal ingestelde informatiecentrum van de gemeente Aalsmeer heeft donderdag ongeveer honderd telefoontjes gekregen van verontruste ouders.

Ze hadden vragen over de van misbruik verdachte zwemleraar, een 53-jarige man uit Uithoorn, die les heeft gegeven in zwembad De Waterlelie.

Volgens een woordvoerder van de gemeente kunnen bezorgde ouders en verzorgers bij het nummer 020 - 552.35.55 terecht voor bijvoorbeeld informatie over wanneer de man precies heeft lesgegeven.

Drieduizend brieven

Naast de ouders van 104 kinderen die woensdagavond werden geïnformeerd door onder andere de gemeente, politie en justitie, zijn nog drieduizend brieven de deur uitgegaan.

Daarmee informeert Aalsmeer ouders van kinderen die in de periode van oktober 2008 tot nu zwemles van de verdachte hebben gehad, maar altijd in het bijzijn van een collega of verzorgers. Het is nog niet duidelijk of de verdachte nog bij andere zwembaden heeft gewerkt.

Beroep

De 53-jarige V. werd afgelopen vrijdag aangehouden nadat ouders van een meisje aangifte hadden gedaan.

De rechter-commissaris zond de man woensdag heen, omdat die onvoldoende bewijs had om hem nog langer vast te houden. Het Openbaar Ministerie (OM) is tegen deze beslissing in beroep gegaan.