WIERINGERWERF - Een 26-jarige automobilist uit Den Helder kreeg de schrik van zijn leven toen hij op de A7 op een grote koe van keramiek botste. De koe was ongeveer anderhalve meter hoog en 80 centimeter breed. De automobilist bleef ongedeerd; het beeld is aan gruzelementen.

Het incident gebeurde vrijdagavond, maar de politie maakte het pas zondag bekend.

Volgens de politie zijn er op de A7 tussen Middenmeer en Den Oever al vaker allerlei voorwerpen aangetroffen. Daaronder waren een tv en een betonblok.

Hoe die op de weg terecht zijn gekomen, is niet bekend. De politie was al bezig met een onderzoek naar de koeien.

Vulling

De politie neemt de zaak hoog op. Volgens een voorlichtster had de botsing heel anders kunnen aflopen. ''Het had die automobilist wel zijn leven kunnen kosten. De voorruit van die auto was helemaal aan diggelen en de vulling van de koe zat over de hele auto heen.''

De automobilist was na de aanrijding uitgestapt, omdat hij dacht dat hij een echt kalf had aangereden. Hij vond echter geen bloed, maar keramiek. Het beeld had ook de kleuren van een echte koe.

Metalen voorwerp

De man belde de politie, die direct kwam. De agenten zagen toen ook een andere auto bij de vangrail staan. De bestuurder, een 26-jarige Amsterdammer, vertelde dat hij op een metalen voorwerp was gebotst.

De politie vermoedt dat dit voorwerp iets met de koe te maken heeft. Wat het precies voor voorwerp was, kon de woordvoerster niet zeggen.