Politie houdt eigenaar coffeeshop Helmond aan

HELMOND - De politie heeft de uitbater van coffeeshop Carpe Diem in Helmond aangehouden. De 45-jarige man uit Helmond kwam zich op verzoek van de politie melden, zo liet de politie zaterdag weten.

De man is verdachte in een witwasonderzoek. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

De politie doorzocht dinsdag de coffeeshop en enkele kantoren van dienstverleners in verband met het onderzoek.

Een woordvoerster van de politie wilde toen niet meer kwijt dan dat administratie en computers in beslag zijn genomen.

Doelwit

De coffeeshop was in het verleden doelwit van twee aanslagen. Nog voor de opening reed een terreinauto naar binnen en bij een tweede aanslag werden twee handgranaten naar binnen gegooid.

In december sloot de gemeente de shop tijdelijk naar aanleiding van een geweldsdreiging die tegen het pand zou bestaan.Ook burgemeester Fons Jacobs die zijn nek voor een tweede coffeeshop had uitgestoken, werd bedreigd en krijgt sindsdien vrijwel onafgebroken persoonsbeveiliging.

Gesloten

De coffeeshop werd permanent gesloten op basis van een negatief advies over de integriteit van een vermeende betrokkene.

Volgens het besluit over intrekking van de vergunning blijkt dat de voormalig toeleverancier van de coffeeshop borg zou staan voor een deel van de hypotheek van het pand waar de coffeeshop is gevestigd. Deze Tilburgse restauranthouder is in 2002 veroordeeld voor hennepteelt.

Bovendien bestaat over deze Tilburgse crimineel vermoedens over drugshandel in zijn restaurant, betrokkenheid bij de exploitatie van een kwekerij in Nijmegen en enkele verdachte transacties van hem in het casino die zouden wijzen op witwassen.

De coffeeshophouder heeft altijd ontkend dat er een zakelijke relatie met de Tilburger bestaat behalve dan dat hij de shop bevoorraadde.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie