Veel overlast door brand bij afvalverwerker

VLAARDINGEN - Een grote brand bij een afvalverwerkingsbedrijf in Vlaardingen heeft zaterdagavond voor veel rook- en stankoverlast in de wijde omgeving gezorgd.

Twee loodsen waar afval lag opgeslagen moeten als verloren worden beschouwd, meldde een woordvoerster van de veiligheidsregio.

De brand is inmiddels onder controle, maar naar verwachting van de veiligheidsregio zal het vuur pas later in de ochtend helemaal zijn gedoofd.

Het brandende materiaal bestond voornamelijk uit hout en plastic, vertelde een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Brandweer

Het kostte de brandweer de nodige moeite om de brand te blussen en te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar andere gebouwen aan de Maassluissedijk. Het bluswerk werd onder meer bemoeilijkt door explosiegevaar: in de tweede loods die vlam vatte stond een dieseltank.

Omwonenden kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de grote rookwolken. De Milieudienst DCMR kreeg tientallen klachten over stank binnen. Niet alleen omwonenden, maar ook inwoners van onder meer Rotterdam, Ridderkerk en Schiedam ondervonden overlast.

Een aantal mensen zei last te hebben van een prikkend gevoel in de ogen.

Laag schuim

De brandweer heeft een laag schuim over het vuur gespoten om de fikse rookontwikkeling tegen te gaan en de brand te doven.

Volgens de veiligheidsregio zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Bij het bedrijf was volgens de woordvoerster onder meer asbest aanwezig, maar dat materiaal lag niet in de twee loodsen die vlam hadden gevat. Het vuur brak uit rond 17:45.

Bekijk de lezersfoto's op de NUfoto special

Brand Vlaardingen

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie