Gebiedsverbod Peter S. niet verlengd

EINDHOVEN - Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven legt geen nieuw gebiedsverbod op aan de veroordeelde drugscrimineel Peter S., voor de woning die eind november doelwit was van beschieting met een automatisch wapen.

Omdat de Eindhovenaar niet van plan is om terug te keren naar de woning is de kans op een nieuw incident weggenomen, laat de gemeente vrijdag weten in een verklaring.

Peter S. was net vrij uit de gevangenis na een jarenlange celstraf voor de export van xtc, toen de woning aan de Boutenslaan op zondagavond 28 november met honderden kogels werd beschoten. Bij de aanslag raakte niemand gewond.

De burgemeester zegt dat de schietpartij vermoedelijk te maken had met het verleden van de man.

Risicoanalyse

Op basis van een risicoanalyse werd de kans op herhaling zodanig geschat dat maatregelen voor veiligheid van de omgeving werden genomen.

Met een ambtsbevel werd Peter S. vanaf 16 februari verboden om in het huis van zijn vriendin en in de directe omgeving te zijn. Het gebiedsverbod loopt zondag af.

Kort geding

Peter S. verloor een kort geding over het gebiedsverbod. In een oppervlakkige uitspraak oordeelde de rechter dat de burgemeester bevoegd was om het op te leggen.

De gemeente is nog in onderhandeling met de eigenares en betrokkene over een structurele oplossing, zoals de koop van de woning.

Constructief

Advocaat Robert van 't Land van Peter S. zegt dat de gesprekken constructief verlopen. Tegen het oude gebiedsverbod loopt nog wel een bezwaarprocedure en de advocaat wil daarover wel een principiële beslissing, reageerde hij vrijdag.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie