Openbaar vervoer in juni 24 uur plat

AMSTERDAM - De bonden willen medio juni opnieuw actievoeren in het openbaar vervoer in de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Abvakabo FNV en FNV Bondgenoten dreigen dan over te gaan tot een drie keer 24-uursstaking.

Dat hebben bestuurder Eric Vermeulen van Abvakabo FNV en een woordvoerder van FNV Bondgenoten vrijdag gemeld.

Vermeulen zei dat de bonden nog wel overleg voeren met hun juristen. ''Dan gaat het vooral over de timing. Doen we het de eerste week en drie dagen achter elkaar? Of is het verstandiger om het op een dag in de drie verschillende steden te doen?’’

Dat laatste heeft niet de voorkeur van de bonden, aldus Vermeulen.

Zwaar weer

De vervoerders in de grote steden lijken in zwaar weer te komen. Het kabinet wil fors bezuinigen op het vervoer en wil het stadsvervoer bovendien verplicht openbaar aanbesteden.

Medewerkers van de vervoerders in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag legden deze week daarom om beurten in de ochtendspits het werk neer. Rotterdam was woensdag aan de beurt, donderdag en vrijdag volgden respectievelijk Den Haag en Amsterdam.

Schultz

De bonden willen verantwoordelijk minister Melanie Schultz van Haegen nog de kans geven om te reageren.

''We hebben de acties langzaam opgebouwd. Maar als er geen reactie komt, dan zijn wij gedwongen om een stapje verder te zetten. Dat doen we niet met plezier, maar de bezuinigingen zijn rampzalig'', zei Frans Szablewski van FNV Bondgenoten.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie