Nederlandse zoekt Tunesische partner op Lampedusa

ROME - De 23-jarige Nederlandse Winnie K. probeert op het Zuid-Italiaanse eiland Lampedusa haar Tunesische echtgenoot Nizar vrij te krijgen, van wie ze een kind verwacht. Dat meldden Italiaanse media vrijdag.

De twee geliefden leerden elkaar een jaar geleden kennen op het Griekse vakantie-eiland Kos en trouwden na enkele maanden.

Nizar heeft echter geen recht op een visum voor Nederland, omdat hij geen garantie van inkomen of werk kan overleggen. Hij werd teruggestuurd naar Tunesiƫ, maar vluchtte met een boot vol immigranten naar het Italiaanse Lampedusa, waar hij nu in het gesloten opvangcentrum zit.

Fotoalbum

De zwangere Winnie reisde naar Lampedusa in de hoop haar man weer te zien. Om hun ware liefde te bewijzen, nam ze het fotoalbum van hun trouwdag mee.

Het is de tweede keer dat Nizar op Lampedusa aankomt. Toen hij enkele weken geleden werd teruggestuurd, omdat hij geen geld had, zei hij al zo snel mogelijk terug te komen.

Vastbesloten

Dit keer wacht zijn Nederlandse vrouw op hem. Hoewel ze hoogzwanger is, reisde ze donderdag naar Lampedusa.

In een interview zei ze moe te zijn na de drie vluchten die ze genomen had: van Brussel naar Milaan, van Milaan naar Palermo en van Palermo naar Lampedusa. Winnie is vastbesloten dit keer haar man mee naar Nederland te nemen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie