OV in Amsterdam plat tijdens ochtendspits

AMSTERDAM - Medewerkers van het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB hebben hun staking vrijdag om 08.30 uur beëindigd. Vanaf die tijd reden de eerste bussen, trams en metro's weer. Het is de bedoeling dat om tien uur al het openbaar vervoer weer volgens het schema gaat rijden.

Het GVB voerde in de ochtendspits vanaf het begin van de dienst actie tegen de plannen van het kabinet om 120 miljoen te bezuinigen op het openbaar vervoer in de grote steden en de verplichte aanbesteding.

De reizigers in Amsterdam leken weinig last te hebben van de staking. Zowel in de binnenstad als in de buitenwijken waren nauwelijks mensen te bekennen die voor niets stonden te wachten op de tram-, bus- en metrohaltes.

Woensdag voerde ook het personeel van de RET in Rotterdam een protestactie. Donderdag lag het openbaar vervoer in Den Haag in de ochtend plat.

Taxi

Amsterdamse taxibedrijven hadden het naar eigen zeggen niet drukker dan normaal. Net als overige automobilisten hadden taxichauffeurs in ieder geval geen last van files op de wegen. Op vrijdagochtend bleven verkeersopstoppingen op de ringweg A10 uit.

Lees meer over:
Tip de redactie