Jongetje pleegt ontucht met vier leeftijdsgenootjes

AMSTERDAM - In Maarssenbroek is onrust ontstaan door het bericht dat een jongetje ontuchtige handelingen heeft gepleegd met vier andere kinderen. De jongen en de vier slachtoffertjes zijn 5 tot 9 jaar oud. Bij de zaak zijn vermoedelijk geen andere betrokkenen.

Dat valt op te maken uit een brief (PDF) van burgemeester Mirjam van 't Veld van de gemeente Stichtse Vecht, die op de website van RTV Utrecht is geplaatst. De brief aan de wijk Kamelenspoor is donderdag verstuurd.

Wanneer de zaak zich exact heeft afgespeeld, is onduidelijk. De kinderen komen uit drie gezinnen. Volgens RTV Utrecht zitten zij op basisschool De Kameleon in Kamelenspoor, maar zou de ontucht zich buiten schooltijd hebben afgespeeld.

Onrust

Maandag is een informatieavond gehouden voor ouders van de groepen een tot en met vier om het incident te bespreken. De bijeenkomst werd gehouden omdat onder ouders van kinderen die op de basisschool zitten onrust was ontstaan.

De burgemeester roept de wijkbewoners in een brief op in het belang van de betrokken gezinnen en zeer jonge kinderen 'op zorgvuldige wijze met deze situatie om te gaan'.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie