Vliegramp Tripoli herdacht

DEN HAAG - In Theater Diligentia in Den Haag zijn donderdag de slachtoffers van de vliegramp in Tripoli van een jaar geleden herdacht.

Tussen 11.00 uur en 12.30 uur zijn onder meer de namen van de zeventig Nederlandse slachtoffers voorgelezen. Enkele nabestaanden hielden een toespraak.

Na het officiële deel van de herdenking kunnen de nabestaanden nog informeel met elkaar samen zijn.

De bijeenkomst is georganiseerd door een aantal nabestaanden, die daarvoor de Werkgroep Herdenking 12 mei hebben opgericht.

Ruben

Bij het ongeluk in de Libische hoofdstad vielen op 12 mei 2010 in totaal 103 doden. De 104e inzittende, de inmiddels 10-jarige Ruben, overleefde de ramp als enige. Enkele tientallen nabestaanden van omgekomen passagiers hebben vorig jaar de rampplek bezocht.

Diep getroffen

Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken was in Den Haag een van de sprekers. Na afloop van de herdenking zei hij diep getroffen te zijn door de verhalen van de nabestaanden.

Hij vond het een ''zeer indrukwekkende'' bijeenkomst, waar natuurlijk een droevige sfeer was, maar waar volgens hem ook hoop doorschemerde. Rosenthal verwees daarbij naar Ruben, de enige overlevende, als symbool voor het dat leven doorgaat.

Vliegramp Tripoli herdacht

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:
Tip de redactie