FC Twente wordt maandag zeker gehuldigd

ENSCHEDE - FC Twente wordt maandag om 18.00 uur bij het eigen stadion in Enschede gehuldigd, ook als de club zondagmiddag de kampioenswedstrijd in Amsterdam tegen Ajax verliest. Dat maakte FC Twente woensdag bekend.

De Tukkers wonnen afgelopen zondag al de beker. Dat werd toen niet gevierd, omdat de spelers zich helemaal willen concentreren op de wedstrijd van zondag.

Het huldigingsprogramma bij de Grolsch Veste begint maandag al om 16.00 uur. Eerder op de dag worden de spelers ontvangen op het stadhuis.

In het stadion van FC Twente is de kampioenswedstrijd live op een groot beeldscherm te volgen. In verband met verbouwing van het stadion is er plek voor maximaal 13.000 supporters. In de binnenstad worden grote beeldschermen geplaatst. De gemeente houdt rekening met de komst van 25.000 supporters. De spelersgroep vertrekt zaterdag al richting Amsterdam.

A1

De politie doet een dringend beroep op fans die de spelers willen uitzwaaien, om de A1 vrij te houden en een plekje te kiezen op de viaducten. Vorig jaar leidde de intocht na het behaalde kampioenschap tot een verkeerschaos, toen feestende fans de A1 blokkeerden.

Het is nog onbekend hoe FC Twente na afloop van de kampioenswedstrijd naar Enschede terugreist.

Ajax

De gemeente Amsterdam woensdag maakte eerder al bekend dat mocht Ajax zondag landskampioen worden, de spelers en staf diezelfde avond nog een officiƫle huldiging aangeboden krijgen op het Museumplein.

Het evenement begint bij winst om zes uur 's avonds met muziek. Een uur later begint de huldiging en om acht uur is deze afgelopen.

De wedstrijd zelf in de Amsterdam Arena tussen Ajax en FC Twente is niet live te volgen op het Museumplein. Ook elders in de hoofdstad zijn geen grote schermen toegestaan waarop het duel te volgen is.

Museumplein

De gemeente koos na overleg met politie en justitie voor het Museumplein om iedereen de gelegenheid te geven het feest bij te wonen. Ook verkleint het de kans op spontane feesten en huldigingen in de Amsterdamse binnenstad.

De omvang van het plein biedt de mogelijkheid diverse maatregelen te nemen voor een ordelijk verloop. De gemeente rekent op minstens 50.000 Ajax-supporters.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie