Vijftien jaar cel voor moord op huisgenoot

BREDA - De rechtbank in Breda heeft dinsdag een 24-jarige Tilburger veroordeeld tot vijftien jaar celstraf wegens moord op zijn 38-jarige huisgenoot in mei vorig jaar. Tegen de man was een levenslange gevangenisstraf geëist.

De verdachte heeft verschillende verklaringen afgelegd over de moord. Eerst zei hij gek te worden van de harde muziek van zijn huisgenoot.

In een latere verklaring vertelde hij dat de Koran, het heilige boek van de islam, hem zei wat hij moest doen. De man brak de deur van de kamer van zijn huisgenoot open en sneed hem de keel door.

Er zijn geen aanwijzingen gevonden voor een psychische stoornis ten tijde van de moord. De rechtbank gaat er daarom van uit dat de Tilburger volledig toerekeningsvatbaar was.

Geloofsovertuiging

De officier van justitie had een levenslange gevangenisstraf geëist, omdat de man op basis van zijn geloofsovertuiging handelde en er dus een reële kans op herhaling zou bestaan.

De rechtbank volgt de eis niet omdat het gaat om een enkelvoudige moord, gepleegd door een verdachte zonder strafblad. Er zijn geen extra omstandigheden die een levenslange straf rechtvaardigen, aldus de uitspraak.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie