AMSTERDAM - Een 32-jarige onderwijzer en voetbaltrainer uit Joure heeft bekend meermalen heimelijk foto's te hebben gemaakt van douchende jongens. Dat deed hij op een basisschool in Heerenveen en als voetbaltrainer in de gemeente Skarsterlân.

De man wordt verdacht van het bezit van kinderporno. Van fysiek misbruik is tot op heden niets gebleken. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Leeuwarden dinsdag.

De man zit al twee weken vast, en moet woensdag verschijnen voor de raadkamer van de rechtbank in Leeuwarden verschijnen, die bepaalt of hij langer mag worden vastgehouden.

Melding

De zaak kwam aan het rollen door een melding van een ouder wiens zoon door de verdachte is gefotografeerd. De Friese politie heeft de computer en mobiele telefoon van de man op 22 april voor onderzoek in beslag genomen. Daarop zijn foto's van douchende jongens aangetroffen. De man meldde zich 25 april zelf bij de politie, waarna hij is gehoord en aangehouden.

De burgemeesters van Skarsterlân en Heerenveen, de politie, OM en GGD werken in deze zaak nauw samen. Om ouders en verzorgers te informeren wordt dinsdagavond een besloten informatiebijeenkomst georganiseerd.