Beloning voor mijden ochtendspits A15

ROTTERDAM - Deelnemers aan het verkeersproject dat files op de A15 bestrijdt om de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven te vergroten, worden voortaan ook beloond als zij de avondspits mijden.

Dat meldde De Verkeersonderneming maandag.

De deelnemers kregen al 5 euro per werkdag dat zij zich niet met hun auto in de ochtendspits lieten zien.

Voor het mijden van de avondspits tussen drie tot zes uur op de snelweg tussen Rozenburg en Vaanplein is de beloning 1,50 euro.

Omzeilen

Aan het project SpitsScoren doen nu ongeveer 1900 mensen mee. Sinds de start in oktober 2009 omzeilen dagelijks gemiddeld zevenhonderd automobilisten de ochtendspits, ruim boven de doelstelling van 530. Dat is reden om doelstelling aan te scherpen tot 715 zogenoemde spitsmijdingen in totaal.

Of de deelnemers doen wat ze zeggen, wordt gecontroleerd via een smartphone die zij in bruikleen hebben gekregen en met behulp van camera’s. Het project loopt nog tot juli 2012.

Consortium

De Verkeersonderneming is een samenwerkingsverband van onder meer de stadsregio en gemeente Rotterdam, het havenbedrijf en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het project wordt uitgevoerd door het consortium SpitsScoren, dat wordt gevormd door een viertal bedrijven.

Lees meer over:
Tip de redactie