AMSTERDAM - In de duinen bij Bergen heeft zaterdag opnieuw een grote brand gewoed. Een fors stuk terrein vooral heide en struikgewas, is afgebrand, maar niet veel bomen. Dat meldt een politiewoordvoerder.

De rook was in de wijde omgeving te zien. Inwoners van Bergen aan Zee werd vanwege de rook aangeraden ramen en deuren gesloten te houden.

De wind stond van het dorp af, dus de bewoners liepen geen gevaar, zegt de woordvoerder. Hij schat de kans dat het vuur Bergen aan Zee bereikt in als zeer klein.

Vanwege de rook werd de Zeeweg tussen Bergen en Bergen aan Zee afgesloten, evenals een paar andere wegen door de duinen.

De brand bij de Uilenvangersweg brak rond 18.00 uur uit en was rond 20.30 uur onder controle. De brandweer was met groot materieel uitgerukt en is nog een of twee uur bezig met nablussen.

Brandstichting

Woensdag waren er al duinbranden in Castricum, Schoorl en Bergen. Die branden waren snel onder controle. Er waren geen aanwijzingen voor brandstichting.

De omgeving van Bergen wordt al enige jaren geteisterd door branden. In sommige gevallen zorgden de branden voor veel schade en overlast. Bij veel branden in het gebied werd tot nu toe brandstichting vermoed.