APELDOORN - Ongeveer tien mensen hebben zaterdag vlak voor het middaguur stilgestaan bij de aanslag in Apeldoorn tijdens Koninginnedag 2009. Er werden bloemen gelegd ter nagedachtenis aan de zeven slachtoffers die omkwamen tijdens de aanrijding door de Suzuki van Karst T.

Zo legden nabestaanden witte rozen op het monument dat op de kruising van de Loolaan en Jachtlaan staat, schuin tegenover monument De Naald in Apeldoorn.

Om tien voor twaalf reed T. in een zwarte Suzuki Swift met grote snelheid door een afzetting heen. De open bus met de koninklijke familie passeerde op dat moment bij het monument De Naald.

Onderweg

Veel mensen die in de loop van de ochtend het herdenkingsmonument passeren onderweg naar de festiviteiten in het centrum van Apeldoorn, staan even stil om de bloemen te bekijken.

Een oudere man legt een vrouw uit van welke kant de koninklijke bus twee jaar terug kwam. Als de bloemen worden gelegd, klinkt in de verte een blaaskapel als onderdeel van de festiviteiten in het centrum.

Eenmalig

Vorig jaar was de herdenking groter. Burgemeester Fred de Graaf meldde toen al dat de herdenking eenmalig zou zijn.

Hij wilde niet dat één persoon, zijnde Karst T., een claim legt op de viering de komende jaren van Koninginnedag in Apeldoorn.