DEN HAAG - In Utrecht, Den Haag en Amsterdam is de nacht voor Koninginnedag vooralsnog rustig verlopen. Dat meldden de autoriteiten.

Volgens de politie in Amsterdam hebben zich in de hoofdstad geen ongeregeldheden voorgedaan. Ook in Utrecht heeft de politie het vrijdagavond rustig.

De traditionele vrijmarkt trok veel bezoek, maar grote incidenten bleven uit.

Den Haag

In Den Haag trok het Life I Live-festival vrijdagavond zo'n 175.000 bezoekers. ''Het publiek staat verspreid door de stad. De sfeer is prettig en er hebben geen noemenswaardige incidenten voorgedaan'', aldus de organisatie van het festival."

"De Haagse politie meldde dat er enkele kleine incidentjes hebben plaatsgevonden, maar ''dat is normaal voor een drukke uitgaansavond''.

Groningen

De politie heeft in de stad Groningen in de nacht voor Koninginnedag negen mannen aangehouden. Ze werden opgepakt voor openlijk geweld, mishandeling, openbare dronkenschap en drugsbezit. Dat meldde de politie zaterdag.

De politie moest bij diverse vecht- en duwpartijtjes optreden. Toch is de druk bezochte nacht goed verlopen, aldus de politie.

Bekijk lezersfoto's van Koninginnedag op NUfoto

Stuur jouw Koninginnedagfoto naar NUfoto

Lees de reacties op Koninginnedag

Bekijk de special NU&toen

Koninginnenacht